Нам не забути днів війни…У нашій пам`яті вони.

Нам не забути днів війни…У нашій пам`яті вони.

І ті герої незабутні, що з нами йдуть в віки майбутні!

28 жовтня наша країна відзначає День визволення України від фашистських загарбників. У цей день українці вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення нашої країни, мільйонів людей, які постраждали від дій фашистських окупантів, а головне – героїв-ветеранів Другої Світової війни, які дожили до наших днів та є для нас прикладом мужності, відваги, жертовності та любові до Батьківщини.

В ходіНімецько-радянської війни(1941—1945 рр.) саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи віднацизму. У ході вигнання нацистських окупантів з України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3млн осіб, протягом січня 1943— жовтня 1944 було проведено низку наступальних операцій. Завершилося вигнання нацистських окупантів з України повним витісненням угорських та німецьких військ із найзахіднішого регіону теперішньої України — Закарпаття, яке відбулося в результаті здійсненняСхідно-Карпатської наступальної операції. 27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород, 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон України.

Свято встановлене відповідно до УказуПрезидента УкраїниВіктора Ющенкавід20 жовтня2009року «…з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні…»

/Files/images/2019-2020/23_jovtnya/28.jpg

Іживуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.

Кiлькiсть переглядiв: 74